{ "title": "Kakule Çekirdeği", "image": "https://www.kakule.gen.tr/images/kakule-cekirdegi.jpg", "date": "19.01.2024 19:58:11", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kakule çekirdeği, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de yaygın şekilde kullanılan bitkilerden biridir. Bu çekirdek, genellikle insanlarda tadından dolayı, tatlandırılarak kullanılmaktadır. Bu nedenle birçok kişi bu çekirdeği tüketirken balla ya da esmer şekerle tatlandırarak tüketmektedir. Eğer sizlerde bu çekirdeği tatlandırarak tüketmek istiyorsanız öncelikle bu şekilde tatlandırabilirsiniz. Özellikle çocuklara bu çekirdek yedirilecekse kesinlikle tatlandırma işlemi yapılmalıdır. Kakule çekirdeği, aslında zencefilgiller familyasından gelen kakule bitkisinin çekirdekleridir. İlk olarak Hindistan'da ve Asya'da bulunmuş olan çekirdek bu nedenle bu bölgelerde şifalı bitkiler arasında yerini almıştır. Tıbbın gelişmiş olmadığı zamanlarda bu çekirdek yine bu ülkelerde yaygın bir şekilde kullanılmıştır. Günümüzde ise yerini modern tıbba bırakarak Alternatif tedavi yöntemlerinden biri olmuştur. Kakule çekirdeğinin yetiştiği meyveler, genellikle iki cm boyundadır. Bu nedenle her kakule içerisinde bir çekirdek bulunur. Genellikle sıcak iklimleri seven bu bitki, bu özelliğiyle ülkemizde Ekvatorda ve buraya yakın olan ülkelerde yaygın olarak yetişmektedir. Özellikle yetiştirilmeyen bu bitki kendiliğinden oluşur ve birçok kişi şifalı bir bitki olması nedeniyle çekirdeklerini toplar. Kakule bitkisinin çekirdeklerinden yararlanmak için öncelikle bu bitkinin tam olarak olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir. Aksi durumlarda çekirdekler yumuşak olduğu için beklenen sonuçlar alınamayabilir.