{ "title": "Kakule Meyvesi", "image": "https://www.kakule.gen.tr/images/kakule-meyvesi.jpg", "date": "20.01.2024 07:29:23", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Kakule Meyvesi, Hindistan ve Orta Doğu Asya ülkelerinde yetiştirilen ve alternatif tıp ve mutfak alanlarında kullanılan hoş kokulu bir bitkidir. Kakule meyvesinin hem yaprakları hem de meyvesinin içinde bulunan küçük çekirdekleri birçok alanda kullanılır. Yaprakları özellikle alternatif tıp alanında Hindistan Pakistan Bangladeş gibi ülkelerde tedavi amaçlı kullanılır. Kakule meyvesinin içindeki küçük çekirdekler bütün olarak ya da toz olarak mutfaklarda veya yine tıp alanında kullanılır. Kakule meyvesi, ülkemizde son yıllarda yaygın kullanılan bir bitkidir. Doksanlı yılların sonunda ülkemize gelmiş olsa da son on yıla kadar her yerde bulmak mümkün değildi. Sadece gurme mutfaklarda et ve balık yemeklerinde kullanılan kakule bitkisi, son yıllarda birçok baharatçıda bulunmakta ve kullanılmaktadır.