Kakule Kahve
Kakule kahve, Yoğun tempolu bir gün sonrası şöyle ayaklarımız uzatıp bir kenara çekilip yorgunluğumu gideren ve kokusuyla rahatlatan kahveye kim yok diyebilir ki? Sabah, gün arası veya akşam kahvesiz geçirmeyen bir çoğunluk olduğu yok sayılamaz. Kahve sabah işe başlarken, ders çalışırken, biz bayanlar bir araya gelip iki lafın belini kırarken, misafirlerimiz ağırlarken hatta kız isteme merasiminde yani kısaca hayatımızın her alanında kahveye yer var Kahveseverler size yeni alternatif kakule kahvesi, Günün stresini atmak için harika bir tercih.
Kakule bitkisi tropik bölgede yetişir. En fazla yetiştirilen ülke Hindistandır. Hindistan'ın geleneksel bitkisi, sofralarından mutfağından eksik olmayan baharatıdır. Her ülkede farklı amaçlarla kullanılır. Ayrıca birçok bilim adamı kakulenin mide yaralarına, hazımsızlığa, yorgunluğa iyi geldiğini belirtmektedir. Daha birçok faydası bulunan bu şifalı bitkinin kahveye verdiği aromayı mutlaka tatmalısınız. Bu bitkinin kendine özgü esansiyel kokusu kahvede farklı tatlar arayanlar için tutkuyla bağlanılacak alışkanlık yapabilecek bir karışımdır.
Özellikle Suudi Arabistan gibi ülkelerde sık sık kullanılan kakule kahve, birçok kişi tarafından beğenilerek içilir. Oldukça güzel bir kokusunun olması bu şifalı bitkinin çayını ve kahvesini vazgeçilmez yapar. Fakat bitkinin sahip olduğu hoş kokusunu, aromasını kaybetmemesi için çekirdek halinde satın alınmasında fayda vardır. Öğütülmüş biçimde satın alınan bitki kokusunu ve aromasını kaybedebilir.
Ancak kahve dışında yiyeceklerde kullanacaksanız kullanmadan önce ezmelisiniz.
Kakule Kahve nasıl yapılır?- 5-6 Adet kakule çekirdeği (Öğütülmemiş olacak)
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kahve
- 1 çay kaşığı gül suyu
- Yarım çay kaşığından az safran
Tarifi: Öğütülmemiş olarak aldığımız kakule tanelerini eziyoruz. Toz haline getirdiklerimizi kavuruyoruz ve daha sonra kavurduklarımızı havanda dövüyoruz. Cezvemizdeki suya kakule, safran ve kahveyi koyuyoruz. Karıştırıyoruz ve kısık ateşte 3 dk pişiriyoruz. Daha sonra altını kapatıp 10-15 dk beklemeye alıyoruz. Bekleme işi tamamlandıktan sonra tekrar ocağa koyuyoruz, ısındıktan sonra gül suyu ilave ediyoruz. Daha sonra 3-4 dk bekletip kakule kahveyi servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 03:49:37
Kakule Kahve ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|